Lars’ Müsli

 

1 kg grove havregryn

200 g solsikkekerner

200 g sesamfrø

150 g honning

 

250 g rosiner

 

Tænd ovnen på 200°C

 

Bland havregryn, solsikkekerner og sesamfrø i en bradepande. (vent med rosinerne!)

 

Sæt bradepanden i ovnen og varm det lidt op sammen med ovnen. Ikke så varmt at man brænder sig på det.

 

Varm honningen op så den bliver let flydende: f. eks. 1 minuts tid i mikro-ovn.

 

Tag bradepanden ud af ovnen, og skrab havreblandingen sammen i en pyramide. Hæld nu honningen ud over toppen af pyramiden samtidig med at der hældes gryn fra bunden op på toppen. Bland det hele grundigt. Hvis det ikke er blevet for varmt: Brug fingrene det er langt hurtigst.

 

Bag müslien ved 200°C indtil den er gyldenbrun men ikke sort! Den skal vendes ca. hvert 10. minut for at blive bagt ensartet, ca. 30 minutter i alt.

 

Hvis det alligevel går galt, og det ser alt for mørkt ud: Skrab det allerøverste lag af og bland resten.

 

Når müslien er blevet kold blandes rosinerne i.

 

Improviser endelig med alt, men pas på med at putte alt for meget honning i.